La jutge manté a presó els dos processats per matar un guàrdia urbà pel seu paper "actiu" en el crim

La magistrada subratlla les contradiccions dels agents en les seves declaracions

El maig del 2017 els Mossos d'Esquadra van localitzar el cadàver calcinat d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona al maleter d'un cotxe al pantà de Foix. El mal estat del cos ha impedit fins ara determinar qui el va matar i com va morir exactament, un fet que segurament serà difícil d'establir també en el futur. Però tot i així la jutge de Vilanova i la Geltrú que ha investigat el cas considera que hi ha prou indicis per pensar que dos agents del cos, Rosa Peral i Albert López, van tenir una "participació activa" en la mort. Per això ha decidit mantenir els dos processats en presó preventiva –tot i que ja fa dos anys que estan entre reixes– a l'espera que les acusacions presentin els seus escrits i el cas arribi definitivament a judici.

En la seva resolució, a la qual ha tingut accés l'ARA, la titular del jutjat d’instrucció número 8 de Vilanova subratlla les "contradiccions" en el relat dels dos processats, que han canviat diverses vegades la seva versió dels fets. La víctima era la parella de Peral en aquell moment, i el segon detingut com a presumpte autor del crim, l'agent López, havia mantingut una relació amb Peral temps enrere, segons la hipòtesi amb què van treballar els investigadors dels Mossos d'Esquadra.

La jutge considera clau, per determinar la participació activa de Peral i López en el crim, el fet que Peral es repintés una estança de casa poc després de la dia en què hauria mort la víctima. Els investigadors van trobar restes de sang en una bombeta i conclouen que aquest podria haver estat l'escenari del crim. La magistrada també recorda que Peral es va quedar amb el mòbil de l'agent mort i va estar contestant i enviant missatges des del telèfon per simular que continuava viu.

La vida normal de Peral

Així mateix, la jutge també destaca el fet que Peral portés una vida normal després del crim i que pràcticament no mostrés cap símptoma de sorpresa ni alarma quan els Mossos li van comunicar que havien trobat un cos al cotxe de la seva parella i que amb tota probabilitat es tractava del seu company sentimental. 

De la mateixa manera, la magistrada també destaca algunes contradiccions en les diferents versions que ha ofert fins ara López, "i més tenint en compte que és un agent de la Guàrdia Urbana", insisteix la jutge, que també matisa que es tracta d'indicis de culpabilitat que s'hauran de provar en el judici. Ara s'obre el termini perquè les acusacions presentin els seus escrits i després serà el torn de les defenses. Posteriorment, l'Audiència de Barcelona buscarà data per al judici.