L'escola dels Maristes s'arrisca a perdre el finançament públic si la condemnen

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, afirma que revisaran tots els protocols per als abusos sexuals

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha dit avui al Parlament si hi ha una condemna judicial contra de l'escola Maristes Sants-les Corts per no informar adequadament arran de l'escàndol de pederàstia aplicaran "amb tota contundència" el règim sancionador, cosa que podria implicar amonestar-la, sancionar-la o retirar-li el concert pel qual rep finançament públic. Justament aquesta tarda antics i actuals alumnes dels Maristes han fet una concentració convocada per Facebook, en suport a les víctimes i els actuals professors del centre i contra "la campanya de desprestigi" dels Maristes.

Ruiz ha assegurat que revisaran "tots" els protocols per detectar i actuar en casos d'abusos a menors per veure si es poden millorar. Ho ha dit arran de l'escàndol de pederàstia de l'escola Maristes Sants-les Corts, que va esclatar la setmana passada amb la denúncia de la família d'un afectat i que ja inclou una quinzena de denúncies que afecten quatre docents i un monitor.

"Mentre hi hagi un sol cas d'abús sexual i altres maltractaments, és la nostra obligació revisar els procediments i introduir les modificacions que ajudin a detectar-los a temps", ha afirmat Ruiz, segons Europa Press. Ha explicat que la conselleria va obrir un expedient a l'escola quan es va fer públic l'escàndol i que l'enviarà a la Fiscalia. Amb l'expedient pretén saber "què sabia el centre en cada moment i si ho va comunicar cada vegada que va tenir coneixement d'un possible abús".

La consellera ha explicat que, a diferència de les concertades, les escoles públiques han d'informar Ensenyament de suposats abusos perquè la Generalitat n'és la titular i és, per tant, qui ha de fer la denúncia al jutge. En el cas de les concertades són els titulars els que han de dur el cas a la justícia però segons Ruiz seria "bo" que també ho comuniquessin a Ensenyament.