Societat 10/02/2016

Les denúncies per abusos sexuals als Maristes impliquen ja cinc treballadors de l'escola

Tres presumptes agressors més s'afegeixen a Benítez i un monitor de menjador, ja investigats pel jutge. Empleats del centre diuen sentir-se traïts i neguen haver ocultat cap fet

Agències
2 min
El Govern estudia com evitar casos com el del pederasta dels Maristes

BarcelonaLes denúncies per abusos sexuals als Maristes de Sants-les Corts impliquen ja cinc treballadors del col·legi, entre monitors i professors. Són empleats de diferents èpoques, i inclouen els casos de Benítez i el monitor acusat d'abusar de cinc alumnes.

De moment, a l'espera que les noves denúncies arribin, les úniques causes judicials obertes són les que dirigeixen el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, que investiga els abusos comesos per Benítez almenys contra quatre víctimes, i la titular del jutjat d'instrucció número 33, que al desembre va deixar en llibertat amb càrrecs el monitor acusat d'abusar de cinc alumnes.

Entre els denunciats també hi ha l'exprofessor A. F., que ja va ser objecte d'una investigació judicial que va ser arxivada el 1997, i dos professors més, segons les fonts consultades.

El personal dels Maristes diu sentir-se "traït"

Els professors i personal dels Maristes Sants-les Corts se senten "traïts i consternats" pels casos d'abusos sexuals al centre, que titllen de fets "execrables" en un comunicat. Els docents neguen haver "tingut coneixement, ni tan sols sospites", de les agressions ni haver "realitzat mai cap acció d'ocultació". "Molts dels nostres fills i filles són o han estat alumnes del centre", reblen.

En un altre comunicat, l'Associació de Pares i Mares (AMPA) transmet un "missatge de tranquil·litat i seguretat" cap als fills després d'haver-se reunit amb la direcció i responsables de diferents àmbits de l'escola, la Fundació Champagnat i els Germans Maristes. L'AMPA diu que "encara queda molt camí per recórrer" i que de moment han insistit "en la necessitat de prioritzar i millorar la comunicació amb les famílies" i la "formació i explicació dels fets" als infants.

El 2003 ja es va avisar els Maristes dels abusos

Fa tretze anys, el 2003, els pares d’un alumne de l’escola Maristes les Corts ja es van reunir amb la direcció del centre per comunicar un cas d’abusos al seu fill per part de l’exprofessor de gimnàstica i pederasta confés Joaquín Benítez. Ho ha explicat a l’ARA la mare de la víctima, que assegura que llavors l’escola no els va donar cap credibilitat i tampoc no hi va fer res. Els Maristes, per la seva banda, mantenen que no en tenen cap constància però afirmen que ho investigaran.

"La primera vegada que el centre va tenir coneixement d’un cas d’abús, l’escola va denunciar els fets a la Fiscalia de Menors [juny 2011]", explicaven els Maristes dilluns en un comunicat. El cas del 2003 desmentiria aquesta versió.

stats