Societat 23/01/2017

Entitats ambientals reclamen un fons per al patrimoni natural en els pressupostos del 2017

Demanen a PDECat i ERC que "demostrin la seva sensibilitat" i incorporin als comptes aquesta partida, tal com "proposa la CUP"

Efe
1 min
EL DELTA, PROTEGIT  El delta de l’Ebre va ser declarat espai protegit el 1983, i el 1986 se’n va ampliar l’extensió.

BarcelonaDesenes d'entitats ambientals i professionals vinculades a la defensa del medi ambient a Catalunya han reclamat, a través de l'associació Conservació.cat i la Plataforma per a la Defensa del Patrimoni Natural (PDPN), que els pressupostos catalans incloguin un fons per conservar el patrimoni natural.

En un comunicat, les plataformes han instat a tots els grups polítics, especialment a PDECat i ERC, que "demostrin la seva sensibilitat i compromís" i incorporin el fons per a la defensa del patrimoni natural en els pressupostos, "tal com proposa el grup parlamentari CUP-Crida Constituent".

Els ecologistes han valorat que el pressupost previst pel departament de Territori i Sostenibilitat "és del tot insuficient" per "frenar aquestes tendències negatives". Conservació.cat i PDPN han denunciat que "la infradotació pressupostària i les greus retallades" porten a "una greu pèrdua de la biodiversitat, a la degradació i a l'abandonament dels espais naturals protegits".

Les entitats han recordat que "el patrimoni natural de Catalunya és el suport físic" del "sistema econòmic i social" i que "aporta serveis ambientals insubstituïbles".

stats