Societat 20/01/2015

Entitats de discapacitats denuncien 'incompliments' del Govern en programes d'inserció laboral

Asseguren que les subvencions pels serveis d'acompanyament han caigut gairebé un 60% en els darrers dos anys i que el caràcter plurianual dels programes "no es contempla"

Acn
1 min
IMPACTE EN CUIDADORS FAMILIARS I EN SERVEIS PROFESSIONALS  La reforma del juliol va retallar un 15% les ajudes als cuidadors familiars i l'aportació estatal als serveis professionals com les places de residència. De manera provisional, les comunitats autònomes han assumir la diferència, però enguany es farà realitat l'anunciat increment del copagament d'aquests serveis, que pot afectar especialment la gent gran.

BarcelonaEl Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha denunciat aquest dimarts "incompliments" del Govern en programes d'inserció laboral de les persones amb discapacitat. En aquest sentit, el comitè assegura que les subvencions destinades als serveis d'acompanyament i suport han caigut un 60% des del 2013, disminuint fins als 4,5 milions per al 2014-15 i fins als 2,3 milions per a la convocatòria del 2015-16 i critica que la reclamada plurianualitat dels programes, essencial per garantir la continuïtat dels serveis, segons apunten, "no es contempla".

En un comunicat, el COCARMI ha reiterat que l'incompliment del Govern queda palès en l'ordre que regula les subvencions per realitzar serveis integrals d'orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat o malaltia mental. El Comitè recorda que l'ordre unifica els programes POIN (Programa d'orientació i acompanyament per a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental) i TAS (Treball amb Suport), que fins ara donaven suport a aquestes accions, i que va fer pública la convocatòria per a l'exercici 2014-15, de 4,5 milions d'euros, 900.000 euros menys (un descens del 20%) que el pressupost de les anteriors convocatòries, quan el compromís inicial del Govern era mantenir el pressupost de l'exercici anterior, segons denuncien.

Així mateix, constata que per a la convocatòria 2015-16 el pressupost per als serveis d'acompanyament baixa encara més, fins als 2,3 milions, gairebé un 60% menys que el pressupostat el 2013.

stats