Societat 22/04/2013

Les entitats socials es bolquen en les activitats solidàries de Sant Jordi

Des de la recollida de llibres fins a la venda de roses per a persones grans soles

Auri Garcia Morera
2 min
Les entitats aprofiten l'ambient del dia de Sant Jordi per cridar a la solidaritat. / XAVIER BERTRAL

BarcelonaLa solidaritat serà una de les protagonistes del dia de Sant Jordi, amb les habituals parades de venda de llibres o roses organitzades per entitats socials, i amb altres propostes de tota mena. La Fundació Arrels, per exemple, tindrà un estand a la Rambla del Raval de Barcelona en què els protagonistes seran dos llibres sobre l'entitat.

'Con cartones por la calle', del voluntari de la fundació Enrique Richard, narra l'experiència d'acompanyar persones sense sostre. 'Miguel, 15 años en la calle' és una novel·la gràfica del dibuixant Miguel Fuster sobre els anys en què ell mateix va viure al carrer, i en què va rebre el suport de la Fundació Arrels.

Campanyes de recollida de llibres

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i la Fundació BBVA organitzen una recollida de llibres, a través de les més de 900 oficines a Catalunya del BBVA i Unnim, que estarà oberta fins aquest divendres 26 d'abril. Els llibres es destinaran a nens i joves en risc d'exclusió a través de les entitats d'infància de la FCVS.

També han organitzat campanyes de recollida de llibres la Fundació Servei Solidari, amb el lema 'Recicla Cultura', i Femarec, amb el lema 'Dona'ls una segona vida'. En tots dos casos, els llibres es vendran en diverses parades repartides per Barcelona, i els fons recaptats serviran per finançar projectes de les entitats.

Roses de feltre i activitats al carrer

Com ha fet des de fa 15 anys, Amics de la Gent Gran ha organitzat la campanya 'Roses contra l'oblit', en què diverses botigues col·laboradores venen petites roses de feltre per captar recursos per a l'entitat. L'objectiu és que aquestes roses es regalin a una persona gran que està sola i aprofitar per passar una estona amb ella.

Altres entitats sortiran al carrer amb activitats diverses. Down Lleida farà un taller de pintura per a nens a la Plaça de Sant Pere de Lleida, l'ONCE farà una passejada pel centre de Barcelona, i l'associació Solidaritat amb la gent gran organitzarà un mercat solidari a la plaça Forn de la Fonda de Barcelona.

stats