Societat 11/06/2019

Les entitats socials lamenten que no "es parli de la ciutat" en les negociacions per al govern de Barcelona

Reclamen posar al centre les polítiques socials i les necessitats dels ciutadans

Ara
1 min
Roda de premsa de les entitats socials aquest matí

BarcelonaLes entitats socials han denunciat aquest dimarts que no es parli de solucions als problemes socials en les negociacions entre els partits per formar govern a Barcelona. Les organitzacions han reclamat que "es posin al centre les polítiques socials i les necessitats de les persones i el planeta" i han exigit deixar clares les accions davant la desigualtat i la justícia social; l'emergència climàtica i la justícia ambiental; i l'emergència habitacional, el lloguer i el turisme.

En una roda de premsa en la qual han participat les principals entitats socials de la ciutat, la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), Ana Menéndez, ha lamentat que "en cap moment es parli de la ciutat" i ha reclamat als partits que parlin de com solucionar els "problemes reals de les persones" en lloc de fer "partidisme".

Les entitats han demanat mantenir el pla d'inclusió i reforçar les "polítiques públiques en sanitat, serveis socials i educació", així com ampliar les polítiques d'ocupació per fer front a la precarietat laboral. Respecte al medi ambient, s'ha exigit continuar treballant en una xarxa de transport públic i d'espais verds, fer una gestió de residus orientada al residu zero i implementar la remunicipalització de l'aigua.

Les organitzacions que s'han sumat a aquesta protesta són Aigua és Vida, Aliança contra la Pobresa Energètica, Assemblea de Barris per a un Turisme Sostenible, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, la PAH, Sindicat de Llogateres i la Xarxa per la Sobirania Energètica.

stats