Societat 03/07/2014

Les entitats socials valoren "molt positivament" que els alumnes d'ESO facin serveis a la comunitat

El director general de la Taula del Tercer Sector espera que aquest voluntariat es destini a "coses realment útils"

Acn
2 min

BarcelonaLes entitats socials valoren "molt positivament" la nova assignatura de serveis comunitaris que els alumnes d'ESO faran a partir del curs que ve. Ho ha explicat a l'ACN el director general de la Taula del Tercer Sector, Toni Codina, que ha afirmat que aquestes activitats aporten als joves "uns bons valors i una descoberta de les necessitats del seu entorn que són molt útils per al seu creixement personal". Codina ha dit que amb aquesta assignatura les associacions col·laboradores rebran un suport molt important per poder atendre més i millor. Segons considera, un voluntariat d'aquestes característiques és "una metodologia que pot contribuir de manera molt efectiva a educar els alumnes en aquesta dimensió".

"És una excel·lent notícia, és una mesura que sempre hem defensat, que els joves s'eduquin amb valors amb compromís amb serveis a la comunitat". Amb aquestes paraules Codina ha valorat la decisió del departament d'Ensenyament d'introduir en el currículum dels estudiants d'ESO una assignatura de serveis a la comunitat.

De fet, Codina ha explicat que l'experiència dels joves que ja han participat en aquesta iniciativa en el marc d'una prova pilot ha estat "molt útil i positiva". "Això aporta als adolescents uns valors i una descoberta de les necessitats del seu entorn que són molt útils per al seu creixement personal i per a la seva vida en societat", ha comentat, tot afegint que el voluntariat i la cooperació amb els més necessitats és "un espai vinculat a l'educació importantíssim que potser fins ara no estava prou treballat".

Així, les entitats esperen rebre un suport "importantíssim" de part d'aquests joves voluntaris. "El repte importantíssim és que aquest voluntariat sigui per a coses efectivament útils, per cobrir les necessitats socials que les entitats intentem atendre", ha afirmat el director general.

stats