Societat 17/10/2014

Un tren de Rodalies Manresa-Barcelona es desvia per error i apareix a Rubí

Era un tren de la R4 que anava en direcció a Vilafranca i quan ha arribat a Castellbisbal el centre de control d'Estació de França s'ha confós amb un tren de la R8 i l'ha desviat cap a Rubí. El maquinista se n'ha adonat de seguida, però ha hagut d'anar fins a l'estació de Rubí per fer mitja volta

A. Solé
1 min

BarcelonaUn tren de la línia R4 de Rodalies (Manresa-Barcelona-Vilafranca) que havia sortit de la capital del Bages aquest matí s'ha desviat per error de la seva ruta i ha aparegut a l'estació de Rubí, per sorpresa dels passatgers.

Es tracta d'un error, sembla que humà, ja que quan el tren R4 ha parat a l'estació de Castellbisbal, des del centre de control de Renfe, que és a l'Estació de França, l'han confós amb un tren de la R8 (Martorell-Castellbisbal-Rubí-Sant Cugat-Granollers) i l'han desviat.

El maquinista ha fet cas, però s'ha adonat de seguida de l'error i ha avisat el centre de control. Com que per fer mitja volta havia de passar a l'últim vagó, ha decidit fer el canvi a la primera estació possible, la de Rubí.

Renfe considera que ha sigut una anècdota, però que ha provocat retards de 40 minuts per als passatgers d'aquest tren.

stats