SOCIETAT
Societat 10/01/2012

Esade demana en una carta a alumnes i professors que no parlin del cas Urdangarin amb la premsa

El duc de Palma i el seu soci, Diego Torres, són antics alumnes d'Esade i Torres en va ser professor associat, però ara l'escola se'n desvincula

Ara
1 min

BarcelonaL'escola de negocis Esade ha enviat una carta als seus alumnes i professors en què desvincula de la institució el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, i el seu soci, Diego Torres, –imputats pel cas Palma Arena–, i els demana que no parlin amb la premsa del cas i ho canalitzin tot a través del gabinet de premsa.

A la carta, signada per la directora general de l'Esade, Eugènia Bieto, s'explica que tots dos són exalumnes de l'escola i que Torres en va ser professor associat des del 2001. "A principis d'aquest curs es va acordar amb ell la seva desvinculació completa de l'activitat docent", diu, i subratlla que els motius pels quals han estat imputats es relacionen "exclusivament amb la seva activitat professional com a directius de l'Instituto Nóos.

"Sóc conscient que les referències a la participació de professors d'Esade (...) poden despertar preocupació pel fet que puguin comportar lesions per al prestigi de la nostra institució", es lamenta Bieto a la carta, que recorda que l'escola es regeix pel respecte a les lleis i l'observança de patrons de conducta "altament autoexigents des del punt de vista ètic".

Recorda als seus alumnes que s'ha de respectar la presumpció d'innocència i explica que s'ha creat un grup de treball per fer un seguiment del cas. A més, "reitera la importància" de que qualsevol contacte del professorat i del personal amb la premsa s'articuli a través del director de Comunicació.

stats