Educació
Societat 21/07/2021

Una escola concertada de Badalona tanca per sorpresa i deixa al carrer 300 alumnes

El Col·legi Boix argumenta que no es pot mantenir perquè ha perdut el concert de l'etapa infantil, però el departament diu que té l'obligació de continuar amb els cursos superiors

ARA
1 min
Façana del Col·legi Boix de Badalona

BarcelonaPer sorpresa i amb la matrícula tancada, el Col·legi Boix de Badalona, un centre concertat del barri de Bufalà, ha anunciat que tanca i ja no reprendrà l'activitat al setembre. La decisió deixaria als llimbs 300 alumnes, que s'haurien de recol·locar en altres escoles de la ciutat, i una vintena de professors es quedarien sense feina. L'escola explica en una carta a les famílies que la pèrdua d'alumnes que s'arrossega des de fa anys ha dut la conselleria d'Educació a retirar el concert de l'etapa d'Infantil i sense aquesta aportació el centre "no és econòmicament viable i ha de tancar". El departament s'hi oposa i diu que l'escola té l'obligació de complir amb el concert vigent a primària i secundària i apunta que, en cas que la decisió de tancar fos definitiva, hauria de ser de manera gradual per reduir els danys.

Quan ha sabut la decisió, l'Ajuntament de Badalona ha obert converses amb la direcció del centre i Educació per intentar "revertir el tancament", segons ha afirmat l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, a les seves xarxes socials.

L'escola es justifica assegurant que fa setmanes que avisa la conselleria de la inviabilitat del projecte i es queixa que en tot aquest temps no ha sigut capaç ni d'aconseguir que Educació mantingui el concert en l'etapa infantil, encara que no es compleixi el mínim d'alumnes requerit, o de buscar alternatives de finançament, així que afirmen que no tenen més opció que posar fi a cinquanta anys d'activitat, informa l'ACN.

stats