Societat 01/06/2012

Les escoles bressol públiques de Barcelona s'encareixen 27 euros al mes

Les famílies pagaran, el curs 2012-2013, 296,3 euros mensuals per una plaça en aquests centres

Ara
2 min

BarcelinaL'Ajuntament de Barcelona ja ha fixat els nous preus per a la xarxa d'escoles bressol municipals. El curs que ve, els pares hauran de pagar 27 euros mensuals més, ja que la quota s'ha fixat en 296,3 euros. Aquest preu, que suposa una pujada del 10%, inclou els 172,3 euros mensuals que corresponen a l’escolarització (el que paguen totes les famílies) i els 124 euros corresponents al servei complet d’alimentació, que és optatiu.

La quota, però, serà més elevada per als pares que portin els seus fills a alguna de les tres escoles bressol que obriran el proper curs en règim de gestió indirecta –Jaén, Caspolino i Els Patufets de Navas–, perquè aquests centres ofereixen més dies de servei (dels 194 dies dels centres amb gestió directa als 209 dels de gestió indirecta). Aquí els preus seran de 319,2 euros mensuals, que contemplen els 185,6 euros d'escolarització i els 133,6 euros, optatius, pel servei complet d'alimentació. Proporcionalment, segons remarca el consistori, el preu és el mateix i en els dos casos es gestiona en deu mensualitats.

Les escoles Jaén, Caspolino i Els Patufets de Navas també oferiran servei de permanència per a les famílies que ho desitgin i es podrà optar per dues franges horàries: de 17 a 18 hores o de 17 a 19 hores. Aquest servei tindrà un cost de 20,62 euros/mes si s'opta pel servei d'una hora i de 41,24 euros/mes si és pel servei de dues hores.

En conjunt, l'Ajuntament oferirà 1.115 places més que en el curs actual. Hi haurà un total de 95 escoles bressol municipals, amb capacitat per a 7.921 infants entre els 4 mesos i els 3 anys d'edat, i el consistori remarca que, amb la pujada de preus contemplada, les famílies no pagaran més d’un terç del preu de les places. La seva aportació serà del 32,34%. L'Ajuntament assumirà la major part del descens de l'aportació que pugui fer la Generalitat. Està previst que la inversió municipal cobreixi un mínim del 52% del cost.

En funció de la situació econòmica de les famílies, l'Ajuntament preveu bonificacions que poden anar del 30% al 90% del cost de la plaça que assumeixen els pares. En aquests casos, el factor determinant és la renda familiar disponible associada al nombre de membres que componen la unitat familiar. Per exemple, per a una família de 4 membres el llindar màxim de renda per demanar una bonificació és de 27.069 euros.

stats