Societat 23/02/2015

Espadaler defensa l'ús de les pistoles Taser perquè són "no letals"

El conseller d'Interior assegura en una entrevista a TV3 que l'utilització d'un altre tipus de força en les detecions "pot ser pitjor" que aquesta arma

Europa Press
1 min
Ramon Espadaler, conseller d'Interior, ha explicat el pressupost del departament en comissió / ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha defensat aquest dilluns l'ús per part dels Mossos d'Esquadra de les pistoles Taser perquè són una arma "no letal". Espadaler ha defensat en una entrevista a TV3 que no "es repartiran indiscriminadament", sinó que cada cap de guàrdia dels Mossos disposarà d'una pistola per torn -com ha informat aquest dilluns 'El Periódico'- .

"En alguns casos pot ser millor que altres armes i pot ajudar a fer bé la feina", ha remarcat el conseller, que ha defensat que encara que alguns col·lectius s'hi hagin oposat radicalment, l'ús d'un altre tipus de força en les detencions "pot ser pitjor" que les Taser.

Sobre el conflicte dels bombers voluntaris, ha expressat que "entén" les seves reivindicacions però ha recordat que tenen diferents prestacions als bombers funcionaris perquè els voluntaris "no tenen una relació laboral". Espadaler ha defensat que estan buscant alternatives per satisfer les seves reclamacions.

stats