Societat 01/12/2016

"Pròxima parada, Otero de Sanabria": 4,2 milions per una estació d'AVE en un poble de 28 habitants

La línia ferroviària d'alta velocitat entre Madrid i Galícia tindrà una parada a un poblet de Zamora

Ara
1 min
Un dels trens AVE estacionat a Figueres-Vilafant

BarcelonaNomés hi viuen 28 habitants, però tindrà una estació d'AVE com qualsevol altra gran ciutat. Otero de Sanabria, un poblet de Zamora, veurà aviat com l'alta velocitat fa parada a les seves contrades, en la línia Madrid-Zamora-Galícia.

Les obres encara no han començat. Tanmateix, segons informa 'El Economista', tenen un cost pressupostat de 4,2 milions d'euros.

El gener d'aquest any, la llavors ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, va visitar les obres i va assegurar que el tram d'alta velocitat entre Zamora capital i Pedralba de la Pradería, a la comarca de Sanabria –que inclou l'estació d'Otero–, estaria enllestit al llarg del 2016. Alhora, es va comprometre a finalitzar la connexió entre Madrid i Galícia amb alta velocitat ferroviària el 2018.

Captura de Google Maps: trams Zamora-Pedralba de la Pradería

La ministra va admetre, però, que l'estació d'Otero encara no estava adjudicada i que, en tot cas, no s'obriria fins que entrés en servei el nou tram ferroviari.

Otero pertany al municipi de Palacios de Sanabria. El seu alcalde, Jesús Fernández, va aprofitar la visita de la ministra per defensar la construcció de l'estació. Fernández va destacar que la infraestructura donarà servei a tota la comarca de Sanabria, de "gran interès turístic", així com al nord-est de Portugal, ja que Otero se situa 40 quilòmetres al nord de la ciutat lusitana de Bragança.

stats