Societat 17/05/2013

Els estudiants tancats a la UAB abandonen el rectorat

El bloqueig de tres dies a l'edifici ha costat a la UAB mig milió d'euros. Els Mossos fan de mediadors i els manifestants decideixen marxar perquè veuen la mesura de pressió esgotada

Sónia Sánchez
2 min

BarcelonaEls estudiants que des de fa un mes ocupen el rectorat de la UAB, i que els últims tres dies havien bloquejat l'edifici per impedir l'entrada a cap treballador, han decidit aquest migdia abandonar la tancada i deixar el rectorat "perquè la mesura de pressió era perquè l'equip de govern de la UAB negociï i entenem que aquesta via està esgotada", segons ha explicat una representant del col·lectiu, Laura Gené.

Gené va afegir encara un altre motiu per abandonar la protesta, davant la possibilitat que el bloqueig a l'edifici impedeixi dur a terme la gestió de les nòmines dels treballadors i les beques dels estudiants i que aquestes no es puguin cobrar aquest mes, com els han avisat des de l'equip rectoral. De fet, fonts de la universitat van assegurar que el bloqueig de tres dies al rectorat ha suposat per al centre una pèrdua de mig milió d'euros.

L'abandonament de la tancada s'ha decidit aquest matí de divendres després que dijous a la tarda el rector Ferran Sancho sol·licités la mediació dels Mossos d'Esquadra. Un equip de la policia catalana va parlar amb els estudiants tancats per mirar de convèncer-los que abandonessin la tancada, amb l'avís, segons explica Gené, que "tenien el permís del rector per desallotjar" l'edifici si fos necessari.

Els estudiants van reclamar com a condició per marxar que se'ls permetés assistir a la reunió que dimarts que ve mantindrà el rector de la UAB amb els diversos grups parlamentaris catalans. Els Mossos van traslladar la petició, que va ser denegada, de manera que els estudiants van decidir mantenir la tancada aquesta nit passada. Finalment, però, en una assemblea aquest matí de divendres –sense que s'hagi produït cap intent de desallotjament per part dels Mossos– han decidit abandonar voluntàriament l'edifici.

stats