TURISME
Societat 11/08/2012

La Costa Daurada aposta per Eurovegas al Llobregat

Els principals municipis turístics de la Costa Daurada es posicionen a favor que Eurovegas s'instal·li a Catalunya. Els alcaldes entenen que es podran beneficiar dels visitants que capti el macrocomplex.

Dani Revenga
2 min
La Costa Daurada aposta per Eurovegas al Llobregat

TARRAGONALluny de considerar-lo un focus de competència, l'opinió més estesa entre el sector turístic de les comarques de Tarragona és que la ubicació d'Eurovegas al delta del Llobregat els beneficiaria. A la Costa Daurada creuen que el macrocomplex hoteler i d'oci oferiria a la seva oferta un valor afegit que no tenen competidors directes en el turisme de sol i platja com Croàcia o Tunísia. A només una hora de distància, Eurovegas podria ser un estímul per captar nous turistes o per fidelitzar els que ja aposten per la Costa Daurada.

Els alcaldes de la zona no tenen dubtes que tenir Eurovegas els seria beneficiós. L'alcalde de Salou, Pere Granados (Formació Unitat per Salou), té clar que "tenir un atractiu turístic de l'envergadura d'Eurovegas a una hora de viatge aporta un nou potencial i fa la Costa Daurada més forta davant dels competidors internacionals". L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau (CiU), opina que "seria un complement més a la nostra oferta de sol i platja". "Ja tenim el delta de l'Ebre, la Ruta del Cister o el Priorat, entre d'altres, però un complex com Eurovegas tan a prop seria un argument més per portar turistes a la Costa Daurada", afegeix Dalmau. L'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet (CiU), afirma: "Eurovegas enforteix Catalunya com a destinació turística internacional, i això és bo per a la Costa Daurada, perquè no estem en temps de segmentar l'atractiu dels territoris". Poblet posa l'exemple de Port Aventura, que, segons ell, "ha beneficiat Barcelona de la mateixa manera que Eurovegas ens pot beneficiar a nosaltres".

Comparteix aquest punt de vista el Patronat de Turisme de la Costa Daurada, des d'on ja han estudiat l'impacte sobre l'entorn que ha tingut el complex que Las Vegas Sands va inaugurar a Singapur l'any 2009. "Les dades obtingudes demostren que el resort ha tingut un efecte dinamitzador sobre l'activitat turística de l'entorn: en lloc de ser competència ha actuat d'estímul per fer créixer els volums de visitants, i això ha beneficiat els agents de l'entorn", comenta Octavi Bono, gerent del Patronat. Bono apunta que "l'excursió més programada d'una estada tipus a la Costa Daurada és a Barcelona, i Eurovegas reforçaria aquesta opció". Els hotelers, però, no n'estan tan segurs. "No tenim clar que un volum de llits tan elevat com el que es comenta sigui positiu per al país", afirma Maria Eugènia Arbó, presidenta de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda.

Sinergies amb Port Aventura

Una de les possibilitats de futur que s'apunten si finalment Eurovegas s'ubica a Catalunya és la d'establir sinergies amb l'altre gran complex d'oci del país: Port Aventura. L'alcalde de Salou, Pere Granados, creu que "Eurovegas pot suposar que per Catalunya hi circuli un tipus de turista d'un poder adquisitiu alt que també pot sentir-se atret per la Costa Daurada, i Port Aventura en pot ser el reclam". Granados creu que "s'ha d'estudiar com poden col·laborar els dos complexos turístics, que, sens dubte, es poden retroalimentar". Josep Poblet, alcalde de Vila-seca, coincideix que "els dos complexos podrien tenir molts punts de complementarietat". Des del parc temàtic de la Costa Daurada són més prudents. El seu portaveu, Oriol Garcia, matisa que encara cal tenir "més informació sobre el perfil de visitant que portarà Eurovegas".

stats