Societat 16/06/2016

Aturen per sorpresa l'examen de grec de la selectivitat perquè s'havia repartit mitja hora abans per error

Per una "confusió", els membres del tribunal han entregat la prova als professors quan encara faltava una hora per a l'examen

S. Soro
2 min
'La pluja als vidres' d'Aurèlia Capmany i una adaptació d'Enric Bou de 'Les veus del Pamano', l'examen de català de la selectivitat

BarcelonaAlguns dels estudiants que aquest dijous s'enfrontaven a l'examen de grec de la selectivitat s'han vist sorpresos per un canvi d'última hora. Quan feia mitja hora que havien començat la prova, un grup de professors han entrat a l'aula i s'han endut tots els exàmens, que han substituït per uns altres.

Segons la Secretaria d'Universitats i Recerca, la incidència s'ha produït "de manera aïllada en un tribunal", on s'ha lliurat una còpia de l'examen abans de l'hora d'inici entre alguns professors d'un centre. Davant aquest fet, el tribunal ha decidit repartir la sèrie suplent d'exàmens a tots els tribunals de Catalunya, tal com marca el protocol. Tot i que la prova s'ha iniciat més tard –el màxim, mitja hora–, la Secretaria assenyala que s'ha garantit l'hora i mitja establerta per completar la prova.

Una filtració accidental

Segons fonts coneixedores del cas, l'examen de grec, que era a les 12.30 h, s'ha repartit abans d'hora per una "confusió". Just abans, a les 10.30 h, havia tingut lloc l'examen de llatí. Quan l'examen de llatí ha finalitzat, els membres del jurat han donat l'examen als professors que ho han demanat, tal com és habitual. Un "error humà", però, ha fet que tres o quatre professors hagin rebut l'examen de grec, que encara no s'havia celebrat, en comptes del de llatí.

Marta Estalella, una de les estudiants que aquest migdia feia l'examen, explica a l'ARA que en el seu cas no havien començat a respondre les preguntes quan han fet el canvi. "Els professors no sabien què passava, i al principi ens han dit que hi havia un error d'impremta. Després, un company que feia les proves a Mataró ens ha explicat que s'havia filtrat per error", relata.

L'anul·lació de l'examen ve precedida per una arrencada polèmica de la selectivitat. Dimarts, el dia que començaven les proves, els estudiants que van fer l'examen d'economia es van mostrar indignats per la dificultat de les preguntes. En aquell cas, la secretària general d'universitats, Mercè Jou, va assegurar que si hi havia alguna pregunta que ningú havia contestat, no puntuaria.

stats