"Si un exercici ningú no l'ha respost, no puntuarà": la secretària general d’universitats sobre l’examen d’economia

Mercè Jou ha explicat a Catalunya Ràdio que es van assabentar de la polèmica per les xarxes i que cap professor es va posar en contacte amb ells per queixar-se'n

La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, ha comentat aquest dimecres a 'El matí de Catalunya Ràdio' el polèmic examen d'economia amb què ahir va arrencar la selectivitat, i que a primera hora de la tarda va encendre les xarxes amb la indignació dels alumnes.

Jou no ha entrat a valorar la dificultat de l'examen, però ha assegurat que si hi ha alguna pregunta "que ningú no ha pogut resoldre, no la puntuarem". La secretària general d'universitats, així i tot, ha lamentat que es van assabentar del tema pel soroll a les xarxes, i que cap professor s'havia posat en contacte amb ells per queixar-se'n, "com sí que han fet en altres ocasions".

Jou també ha explicat que l'examen el prepara una persona de l'àmbit universitari especialista en la matèria i que, un cop preparat, el passa a altres professors de batxillerat i universitats perquè el revisin i hi facin tots els comentaris que creguin convenients: llargada, dificultat... "Un cop s'han fet les revisions, els professors també fan l'examen, i és en acabat aquest procés que el donem per bo", ha conclòs la secretària.

Consulta aquí les preguntes del polèmic examen d'economiaEl conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, s'ha pronunciat també sobre el cas i ha emmarcat dins la "normalitat" les queixes dels estudiants que ahir van fer l'examen d'economia durant les proves de selectivitat. "Si en el procés de correcció es veu que hi ha preguntes no respostes, es tindrà en compte", ha apuntat Baiget, que aquest matí ha participat en un acte de campanya de CDC. "El procediment ja està pautat, no s'aparta de la normalitat. Segur que han passat molts casos i moltes circumstàncies, en tots aquests anys", ha insistit.