Societat 28/03/2014

Obre a Barcelona el primer bar d'Europa on es poden imprimir objectes en 3D

L'establiment, el tercer d'aquestes característiques al món, està situat carrer Bailèn. El preu del servei depèn dels minuts que es necessitin per crear el disseny, i va dels 8 als 30 euros

Efe
1 min

BarcelonaHa obert les portes a Barcelona la primera cafeteria d'Europa que permet imprimir objectes en 3D. El FabCafè, el tercer establiment del món d'aquestes característiques, està ubicat al número 11 del carrer Bailèn.

Gravar un nom en un anell, un dibuix en un teixit, retallar sobre cartró unes lletres per penjar a la paret o materialitzar dissenys fets a casa són algunes de les infinites possibilitats que FabCafé posa a l'abast dels més creatius.

Cecilia Tham, directora i fundadora de l'establiment, ha explicat que "volem que la gent comenci a utilitzar aquest tipus d'impressores cada dia", i ha destacat la importància d'acostar la fabricació digital a la població "incitant-los a crear ells mateixos".

L'objectiu d'aquesta cafeteria pionera de fabricació en 3D és proporcionar eines perquè la gent s'atreveixi a "jugar amb el disseny", tot i que no tinguin coneixements sobre aquest camp.

"Només cal que ens portin la informació en un llapis USB i esperar que es materialitzi", ha explicat Cecilia Tham. A més, l'establiment disposa d'un catàleg en línia perquè els usuaris puguin inspirar-se.

El preu del servei depèn dels minuts que es necessitin per crear el disseny, i va des dels 8 als 30 euros, que és el que costa una hora de feina de la talladora làser.

És la tercera cafeteria del món d'aquestes característiques i la primera d'Europa, després de la inauguració dels establiments de Tòquio i Taipei.

stats