CONTROLADORS
Societat 14/12/2010

Facua presenta una denúncia penal contra els controladors aeris

L'associació de consumidors ha presentat una denúncia a l'Audiència Nacional contra els controladors aeris que divendres 3 de desembre van abandonar el seu lloc de treball. També demana que es prengui declaració als metges que van certificar les baixes

Acn
1 min

BarcelonaL'associació de consumidors Facua-Consumidors en Acció ha presentat una denúncia penal a l'Audiència Nacional contra els controladors aeris que el divendres 3 de desembre van abandonar els seus llocs de treball, així com els instigadors i col·laboradors d'aquesta protesta. La denúncia recull que els controladors podrien haver comès un delicte de sedició, abandonament de destí, coaccions contra els interessos turístics dels espanyols i dels passatgers que no van poder fer els seus desplaçaments previstos. A més consideren que hi va haver un delicte de falsedat documental per part dels metges que van certificar les baixes mèdiques dels controladors.

Han demanat que es practiquin com a diligències les declaracions dels responsables del sindicat USCA per aclarir qui va ser el responsable de la protesta i els controladors que van abandonar els seus llocs de treball. D'altra banda, també demana que es prengui declaració als metges que van certificar les baixes dels controladors i s'enviïn les còpies i tota la documentació relacionada al Ministeri de Sanitat i la Inspecció de la Seguretat Social.

Fins ara, 5.000 víctimes de la vaga han demanat assessorament a Facua. Dijous passat, l'associació de consumidors va denunciar al govern espanyol davant la Comissió Europea per no garantir les normes comuns sobre compensació i assistència als passatgers aeris en cas que se'ls denegui l'embarcament, es cancel·lin els vols o es produeixin retards importants. L'endemà, l'associació de consumidors demanava a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa) que investigués si es va atendre correctament als passatgers de les companyies aèries amb vols cancel·lats.

stats