Societat 20/08/2011

Els familiars de les víctimes de l'accident de Spanair reclamen que "surti tota la veritat" sobre la tragèdia

El dia que es compleixen tres anys de l'accident reclamen que es continuïn investigant els problemes tècnics de l'aparell, ja que l'informe final sobre el cas posa l'accent en les errades humanes a les quals s'atribueix el sinistre

Efe
1 min

Palmas de Gran CanariaL'Associació d'Afectats del Vol JK5022, que es va estavellar a Barajas aquest dissabte fa tres anys, ha assegurat avui que l'informe definitiu publicat per la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil no permet millorar la seguretat aèria ni aclareix la causa de l'accident. L'informe carrega la responsabilitat sobre els pilots, que van morir en l'accident i que no haurien activat correctament tots els dispositius de seguretat necessaris en un moment determinat.

La vicepresidenta de l'associació, Margarita Henríquez, ha tornat a reclamar que "surti tota la veritat" sobre els fets en un acte a Las Palmas de Gran Canaria amb motiu del tercer aniversari de la tragèdia en què van morir 154 persones, unes 70 de les quals eren de les Canàries.

Henríquez ha destacat que "la principal lluita de l'associació és al jutjat", ja que pretén que "tanta mort i sofriment no sigui en va, i lluita per aconseguir que es modifiquin les lleis del transport aeri".

L'associació també vol la modificació dels "hàbits que des de temps immemorials predominen en l'administració pel que fa a la investigació d'accidents aeris".

El vol JK5022 de Spanair, amb destinació a Gran Canària, va patir un accident en enlairar-se a l'aeroport de Barajas el 20 d'agost de 2008, i hi van morir 154 persones, 148 passatgers i sis tripulants. Només 18 passatgers van sobreviure.

stats