Societat 05/11/2021

L'ONCE premia la solidaritat dels voluntaris durant els mesos durs de la pandèmia

L’acte de lliurament serà el 25 de novembre a l’Auditori ONCE Catalunya

Ara
2 min
El jurat dels premis Solidaris d'Once Catalunya

BarcelonaEls Premis Solidaris Once Catalunya reconeixen aquest any la labor solidària i crucial dels voluntaris durant els mesos més durs de la pandèmia. La Federació Catalana de Voluntariat Social és l'entitat guardonada en la categoria d'organització en l'edició del 2021, que reprèn els tradicionals premis interromputs justament per l'impacte del covid-19. La federació és una xarxa d'entitats que treballen per la cohesió social a tot el país: apleguen prop de 340 entitats que sumen, plegades, unes 80.000 persones voluntàries.

En la categoria de mitjà de comunicació, els guardons han reconegut el programa Tothom de Tarragona Ràdio, on diversitat, integració i les qüestions socials fa dotze temporades que són les protagonistes en antena. L'històric activista pels drets de les persones amb discapacitat Antonio Guillén rebrà el premi que reconeix la tasca d'una personal física, mentre que la Mancomunitat TEGAR del Garraf, a Vilanova i la Geltrú, és la guardonada en la categoria d'empresa. La institució reconeguda en aquesta edició serà l'Institut Català de la Salut (ICS) per la tasca de tots els seus treballadors durant l'any més dur de la pandèmia. L'entrega de premis serà en una gala el 25 de novembre.

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre diàriament a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives que moltes vegades són invisibles i ens agradaria que tothom sabés les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, ha destacat el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya; Eugenio Prieto, conseller general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius de l'ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Antonio Guillén, president del Cocarmi (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Anna Figueras, secretària d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.

stats