Societat 02/05/2016

Felip Puig nega il·legalitats en els protocols de seguretat del Cesicat

L'exconseller d'Empresa i Ocupació ha declarat com a testimoni pel suposat cas d'espionatge en el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya

Europa Press
1 min
Felip Puig a la sortida de la Ciutat de la Justícia

BarcelonaL'exconseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha assegurat que el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) "mai ha comès cap il·legalitat". L'exconseller ha declarat com a testimoni davant del jutge que investiga si s'havia espiat el correu electrònic d'un treballador, que va denunciar el cas.

"El Cesicat actua bé i la seguretat electrònica dels catalans és en bones mans, funciona perfectament i s'activen els protocols de seguretat aprovats pel Govern amb instruccions clares i precises" ha considerat Puig a la sortida de la Ciutat de la Justícia.

El denunciant també ha comparegut avui davant del jutge per ratificar la denúncia: acusa l'exdirector del Cesicat, Carles Flamerich, i un tècnic d'haver llegit els correus electrònics que hauria enviat a terceres persones.

El jutge del cas havia arxivat la investigació, però l'Audiència de Barcelona l'ha obligat a reobrir-la, perquè considerava que havia de practicar més proves abans de decidir si el cas tenia fonament o no per continuar endavant.

També ha comparegut com a testimoni el successor de Flamerich al capdavant del Cesicat, Xavier Gatius: ha dit que, quan va arribar al càrrec, li van explicar que existia un protocol de seguretat que controlava els correus electrònics que aquest treballador enviava perquè s'havia detectat com una amenaça per a la seguretat del centre, segons fonts judicials.

stats