POLICIAL
Societat 23/01/2011

Felip Puig als okupes: "S'ha acabat la impunitat"

El nou conseller d'Interior adverteix que les ocupacions i l'alteració de l'ordre públic no poden ser "el paisatge habitual" de Barcelona. Considera "impecable", "discreta" i "contundent" l'operació per desallotjar el Palacio del Cinema

Redacció
1 min

Puig-Reig"S'ha acabat la impunitat. Que ningú es pensi que les ocupacions o alterar l'ordre públic pot ser el paisatge habitual de Barcelona." Aquest és l'advertiment del nou conseller d'Interior, Felip Puig, als okupes que aquest diumenge a la matinada han estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra de l'antic Palacio del Cinema, on havien entrat per protestar contra la retallada de les pensions i organitzar la vaga general convocada per la CGT, la CNT i la COS per al dia 27.

Puig ha considerat "impecable" l'actuació policial, durant la qual es van desallotjar 418 persones pacíficament, informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN). En una visita a Puig-reig (Berguedà), el conseller ha indicat que més de 350 agents dels mossos han participat en l'operació, "discreta però contundent". Aquest fet, ha afegit, ha evitat que l'antiga sala de cinema es convertís en una "casa de la vaga" –amb les mateixes paraules amb què els organitzadors de l'ocupació van batejar l'edifici ahir a la tarda, com va passar amb l'antiga seu de Banesto a la plaça de Catalunya de Barcelona durant els dies previs a la vaga general del 29 de setembre i el mateix dia de l'aturada.

Les paraules de Puig s'adrecen als col·lectius antisistema de Barcelona però també són una manera de marcar distàncies amb la gestió de l'anterior conseller, Joan Saura, molt criticat pel que molts sectors consideraven falta de contundència davant de determinats col·lectius.

stats