Societat 07/10/2013

Fernández Díaz creu que s'hauria d'haver inclòs un informe de riscos sísmics en el projecte de Castor

El ministre d'Interior, però, assegura que el projecte va superar totes les etapes i es va autoritzar d'acord amb la Llei

Europa Press
2 min

MadridEl ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, considera que, "vist el que ha passat" es pot pensar que s'hauria d'haver inclòs un informe sobre riscos sísmics en el projecte del magatzem submarí de gas de Castor, davant les costes de Castelló, encara que ha afegit que el procés està reglat en totes les etapes i el projecte s'ha autoritzat d'acord amb la Llei.

Així, en declaracions a Antena 3, ha defensat l'actuació del ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, que ha suspès la injecció de gas "fins que no s'aclareixi tot" i que aquest dilluns reunirà alcaldes i responsables autonòmics de Catalunya i de la Comunitat Valenciana.

En tot cas, ha reiterat que tal com ha dit el seu col·lega d'Indústria, José Manuel Soria, mentre els tècnics no garanteixin que no hi ha cap risc no es tornarà a injectar gas.

Pel que fa a la inversió i qui assumirà el cost en cas que no es reprengui el projecte, el ministre ha valorat que és precipitat parlar de com ha estat la inversió, quin seria el lucre cessant i qui seria el responsable.

"Quan parlem de l'Estat estem parlant de tots, l'Estat som tots i és prematur dir que l'Estat és responsable. És més que prematur. Quan es va autoritzar fa poques dates que injectés gas és perquè totes les etapes prèvies del procediment s'havien complert", ha comentat.

En tot cas, ha recordat que el passat mes de juliol es va encarregar una auditoria externa per quantificar quant és lucre cessant i quin és el cost exacte de la instal·lació.

El ministre ha explicat que s'estan estudiant moltes xifres, "sense evitar, per a res, que pogués ser responsable l'Estat".

"Qui paga ho haurien de dir els tribunals però de moment no podem acreditar res. Suposo que hi haurà litigiositat i decidirien els tribunals", ha conclòs.

stats