Societat 12/08/2014

Els veïns de Gràcia intensifiquen les feines per tenir els carrers engalanats aquest divendres

La festa major del barri barceloní comença el dia 15 d'agost i s'allargarà fins al 21

Acn
1 min

BarcelonaEls veïns i les veïnes del barri de Gràcia ultimen aquests dies els decorats que guarniran un any més i durant una setmana els carrers del barri barceloní. Quan falten dos dies per al pregó inaugural, que enguany anirà a càrrec de l'expresident de la Fundació Festa Major de Gràcia Ricard Estruch, els carrers del barri ensenyen les primeres figures, que deixen entreveure les temàtiques que revestiran els carrers del 15 al 21 d'agost. Enguany s'hi afegirà la plaça de les Dones del 36 i es recuperarà el carrer de Providència com a espais engalanats, en una edició més preventiva i amb més mesures de seguretat que mai.

Hi haurà 18 carrers i places que participaran en el tradicional concurs de guarnició de carrers, i les temàtiques són molt variades. N'hi ha que reprodueixen el tricentenari del pa amb tomàquet, una illa, o fins i tot altres que s'inspiren en Bollywood o una jungla.

La principal novetat d'aquest any respecte a les mesures de seguretat és el sistema d'organització de l'autoprotecció (Soap), que permet als carrers i places treballar per millorar la seva capacitat de reacció davant qualsevol problema, mitjançant sessions informatives.

stats