Societat 15/07/2017

FGC canvia el nom a quatre línies de tren

Les afectades seran la S3 Can Ros, la S6 U. Autònoma, la S7 Rubí i la S9 Quatre Camins

Ara
2 min
Canvis en 4 línies de FGC

BarcelonaLes línies S5 i S55 dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) comparteixen recorregut fins a Sant Cugat, però després se separen: la S5 arriba fins a Rubí i la S55 fins a la Universitat Autònoma de Barcelona. Fins ara tenien el mateix color i pràcticament la mateixa nomenclatura, cosa que creava confusions als viatgers. Per evitar errors, FGC canviarà el nom i la gamma cromàtica dels cartells i els mapes de quatre línies de tren, a partir del 20 de juliol.

Segons va informar la companyia a través d'un comunicat, es canviarà el nom de dos trams de la línia Barcelona-Vallès. Es tracta de les antigues S55 U. Autònoma i S5 Rubí, que passaran a dir-se S6 U. Autònoma i S7 Rubí, respectivament. A més, canviaran el color: la que va a la UAB passarà del blau al vermell i la que va a Rubí deixarà el blau i passarà a ser grana.

A més, a la línia Llobregat-Anoia, l'actual S33, es convertirà en la S3 Can Ros per evitar la nomenclatura amb dos dígits. També aquesta línia canviarà de color, per evitar confusions amb la L8. Les dues línies comparteixen recorregut, però amb la petita diferència que la futura S3 fa quatre parades més enllà de Molí Nou - Ciutat Cooperativa, que és l'última parada de la L8. Si fins ara totes dues eren de color rosa, a partir del 20 de juliol la S3 passarà a ser de color blau verd.

Una nova línia, a Quatre Camins

A més a més, aprofitant l'ampliació del servei de trens de l'estació de Quatre Camins, FGC ha decidit crear una línia específica per a aquest servei, que es dirà S9 Quatre Camins. L'objectiu de l'empresa és millorar el flux de passatgers i facilitar l'intercanvi modal.

Fa tot just un mes, el president de FGC, Enric Ticó, i l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, van anunciar els reforços d'aquesta línia: tres trens al matí que en lloc d'iniciar el servei a Can Ros ho faran a Quatre Camins, un tren que començarà el trajecte a Martorell-Enllaç i pararà a Quatre Camins, i un servei a la tarda, en sentit Martorell, que allargarà el trajecte de Can Ros a Martorell-Enllaç i pararà a Quatre Camins.

Segons l'empresa, els canvis, que es fan per facilitar la mobilitat de l'usuari a la xarxa de FGC, s'incorporaran en tots els elements de senyalització de la xarxa de Ferrocarrils, tant a les estacions com a dins dels trens. Perquè els usuaris es familiaritzin amb les noves nomenclatures, FGC emprendrà una campanya en els pròxims dies. Ferrocarrils va dir que el canvi de noms no suposarà alteracions ni en els horaris ni en les freqüències dels trens.

stats