Societat 18/06/2013

El fiscal demana 12 anys de presó per al capità del 'Prestige'

El ministeri públic el considera culpable dels delictes d'atemptat i danys contra el medi ambient. També manté la petició de 4.328 milions d'euros d'indemnització

Efe
1 min

La CorunyaEl fiscal de Medi Ambient de Galícia manté la petició de 12 anys de presó per al capità del 'Prestige', Apostolos Mangouras, de 78 anys, així com de les indemnitzacions pels danys mediambientals causats per l'accident d'aquest petrolier el novembre del 2002 davant les costes gallegues, que sumen 4.328 milions d'euros.

Les parts han presentat aquest dimarts les qualificacions definitives després de vuit mesos de judici.

L'advocat de l'Estat manté la petició de sis anys per a Mangouras, per danys i desobediència, però ha rebaixat a sis mesos la condemna que demana per al cap de màquines, Nikolaos Argyropoulos, al que retira l'acusació de desobediència.

La plataforma ciutadana "Nunca Máis" manté la sol·licitud de cinc anys i sis mesos de reclusió per al capità i de cinc anys i un dia per a l'exdirector general de la Marina Mercant, José Luis López Sors, l'únic alt càrrec de l'administració espanyola que s'asseu al banc dels acusats en aquest procés.

A petició d'un dels advocats de "Nunca Máis" s'ha presentat una prova documental que recull la conversa entre López Sors i un subordinat i en la que s'escolta com l'exdirector general de la Marina Mercant demana allunyar el vaixell de la costa fins que s'enfonsi i afegeix: "No se m'acut res més que resar".

stats