Societat 10/02/2014

La Fiscalia investigarà la tragèdia de Ceuta només pel cadàver de l'immigrant trobat en aigües espanyoles

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, donarà explicacions de l'actuació de la Guàrdia Civil dijous al Congrés, mentre que les ONG han presentat una denúncia perquè s'investigui tota la tragèdia a la Fiscalia General de l'Estat

Agències
1 min
Com a mínim nou persones van morir ahir a prop de Ceuta quan intentaven entrar a territori espanyol.

CeutaLa Fiscalia de Ceuta ordenarà que s'investiguin les circumstàncies de la mort d'un dels 250 immigrants que dijous passat van intentar creuar la frontera de Ceuta pel mar, i que es va localitzar dissabte en aigües espanyoles.

El jutjat de guàrdia ha rebut aquest dilluns l'atestat de la Guàrdia Civil sobre aquesta mort, i no sobre les altres 14, ja que les altres es van produir en aigües marroquines. La xifra oficial de morts encara no està confirmada, ja que segons les fonts la xifra oscil·la entre els 10 i els 15.

Tot i això, diferents ONG de drets humans i de defensa dels immigrants han presentat també aquest dilluns una denúncia a la Fiscalia General de l'Estat perquè investigui tot el cas, és a dir, l'allau de 250 immigrants a la frontera entre Ceuta i el Marroc, i totes les morts.

Mentrestant, aquest dilluns la Guàrdia Civil ha seguit buscant més possibles cadàvers, però només en aigües espanyoles.

Fernández Díaz, al Congrés

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, donarà explicacions d'aquest fet, i sobretot de la discutida actuació de la Guàrdia Civil per contenir l'allau d'immigrants, aquest dijous al Congrés dels Diputats.

stats