Societat 23/09/2014

La Fiscalia de Sabadell investiga l'origen del brot de legionel·losi

La investigació es troba en una fase molt prematura, a l'espera dels resultats de les inspeccions que la Generalitat ha dut a terme a les torres de refrigeració pròximes a la zona afectada

Efe
1 min
Dotze dels afectats per legionel·losi estan ingressats a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell / ACN

BarcelonaLa Fiscalia de Sabadell ha obert una investigació per determinar l'origen del brot de legionel·losi que ja ha afectat a 31 persones del municipi vallesà -set han estat donades d'alta i una vintena resten ingressades-, quatre de les quals han mort. Segons han informat fonts judicials, el ministeri públic ha obert diligències informatives per investigar el brot i està a l'espera que les administracions li remetin els informes que ha requerit per descobrir l'origen de l'episodi infecciós.

De moment, la investigació es troba en una fase molt prematura, atès que encara no es disposa dels resultats de les inspeccions que la Generalitat ha dut a terme a les torres de refrigeració pròximes a la zona afectada per descobrir quina és la causant de la infecció.

Mentre investiga l'origen de la infecció, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha desinfectat 38 torres de refrigeració de 21 instal·lacions de Sabadell, una mesura amb la qual confia tallar l'avanç del brot.

El total de pacients ingressats tenen edats compreses entre 45 i 91 anys i es tracta de persones amb factors de risc predisposades o patologies de base prèvia greus o molt greus.

stats