Societat 11/11/2014

Foment reprendrà les obres de la variant de Vallirana la propera setmana

L'objectiu és continuar amb els treballs de construcció "de forma ininterrompuda" fins a finalitzar la infraestructura

Acn
1 min

MadridEl Ministeri de Foment reprendrà en la propera setmana les obres de la variant de Vallirana (Baix Llobregat) a la carretera N-340, segons ha anunciat el secretari general d'Infraestructures, Manuel Niño, a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats. Segons un comunicat del ministeri, l'objectiu és continuar amb l'execució de les obres "de forma ininterrompuda en futurs exercicis fins a la seva finalització". Niño també anunciat que el ministeri es reunirà de forma periòdica amb l'Ajuntament per informar-lo dels treballs realitzats.

La variant és una infraestructura llargament reivindicada que va començar a construir-se el 2004 i que s'ha aturat en diverses ocasions; l'última, el 2011. Niño s'havia compromès amb l'Ajuntament de Vallirana que el ministeri reprendria les obres de la variant a finals d'any i, tal com ha anunciat aquest dimarts, així ho farà. Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2014 van acabar incloent 200.000 euros per a la variant després de l'aprovació d'una esmena del PPC, ja que quan es va presentar el projecte, la partida per a la via s'havia deixat a zero i tampoc projectava cap inversió per al 2015.

La partida que es va aprovar de 200.000 euros és la que havia de servir per reactivar les obres a finals d'aquest any. Pel que fa als PGE del 2015, el projecte preveu una inversió de 18 milions d'euros i una projecció, del 2016 al 2018, de prop de 92 milions.

Vallirana reclama des de finals dels anys 80 una variant que desviï el trànsit de la carretera N-340, que travessa tot el municipi. El març de 2004, va tenir lloc l'acte de col·locació de la primera pedra de la via, però, des d'aleshores, les obres s'han paralitzat en diverses ocasions, els projectes s'han modificat i el calendari d'execució s'ha dilatat.

stats