TERRITORI
Societat 20/02/2011

El Fòrum Gastronòmic més internacional engega per acollir unes 30.000 persones

La cita culinària s'ha inaugurat avui i acollirà 300 empreses. Comptarà amb ponències de Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, els Germans Roca i xefs de tot el món

Efe
2 min
Francesc Xavier Mena, Anna Pagans, el director del Fòrum, Pep Palau, i el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, durant el minut de silenci per Santi Santamaria

GironaEl Fòrum Gastronòmic de Girona 2011 ha obert avui les portes amb l'objectiu de superar els 30.000 assistents i amb la més àmplia representació de professionals i figures reconegudes a nivell mundial de la cuina catalana, com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o els germans Roca.

Durant l'acte d'inauguració, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha destacat que el producte enogastronòmic és "una prioritat estratègica" i que ha posicionat "Catalunya, i Girona en particular, en el món dins del panorama gastronòmic mundial".

"No m'agafa per sorpresa perquè la meva mare és gironina. I això ja ha donat peu a què reconegui la capacitat gastronòmica de Girona i de les seves comarques", ha dit Mena.

De la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha apuntat la possibilitat que el certamen torni l'any 2013 a la ciutat.

"L'any que ve imagino que tocarà a Santiago de Compostel·la però per l'altre, després de la petició que ens han fet arribar els organitzadors, esperem poder renovar el conveni de col·laboració per al febrer de 2013", ha explicat.

D'altra banda, el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha destacat que la gastronomia de "la demarcació de Girona és un element important i per això estem de moda".

"Tenim establiments i restaurants -ha afegit- d'alta qualitat, més enllà de les 20 estrelles Michelin, que ens situen en el món".

L'obertura del fòrum està dirigida avui per al públic en general però a partir de demà els actes se centren especialment en els professionals del sector amb l'organització de tallers, ponències o workshows.

En aquest sentit, la jornada inaugural de demà, a la sala Simfònica, anirà a càrrec de Ferran Adrià i la presentació dels cursos "Ciència i Cuina".

La mostra acull l'oferta de 300 empreses en una superfície total de 15.000 metres quadrats repartits entre l'Auditori de Girona, el Palau Firal i una carpa de grans dimensions.

També assistiran a la cita internacional del món gastronòmic fins a 150 ponents, entre els quals es troben cuiners de prestigi com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o els germans Roca i Sergi Arola, a més del pastisser francès Christophe Adam, el cuiner americà Charlie Trotter, i Frank Cai, del Hilton de Pequín (la Xina).

p { margin-bottom: 0.21cm; } La inauguració del fòrum ha arrancat amb un emotiu minut de silenci en record de Santi Santamaria.

stats