Tres detinguts a Pamplona per agressió sexual i un per lesions

Un dels detinguts va intentar fer tocaments a una agent de la Policia Municipal uniformada, que estava de servei

Tres persones han estat detingudes en les últimes hores per la Policia Municipal de Pamplona acusades d'abusos sexuals. Entre aquestes persones hi ha el presumpte agressor d'una jove francesa de 22 anys. També han detingut un home per causar lesions a l'acompanyant d'una de les dones agredides que va tractar d'intervenir en defensa seva.

Tres dels quatre casos han tingut lloc en espais del casc antic, centre neuràlgic dels 'sanfermines', i l'últim a la zona del Vergel. Precisament al casc antic, un dels individus ha estat detingut acusat de fer tocaments a una agent uniformada de la Policia Municipal quan era a la zona atenent un incident.

Una altra de les detencions s'ha produït aquest matí, quan testimonis presencials han avisat la Policia Municipal després d'observar que un home estava tocant, sense el seu consentiment, una jove que estava estirada en un jardí.

Pamplona es persona contra el cas

Les detencions s'han produït després que el titular del jutjat d'instrucció número 4 de Pamplona decretés ahir ingrés a presó per diversos delictes d'agressió sexual per als cinc detinguts dijous a Pamplona per abusar d'una jove. L'Ajuntament de Pamplona ha posat en marxa el procediment per personar-se com a acusació popular en el cas. L'Ajuntament ha reiterat el seu missatge "clar" de " tolerància zero davant d'aquest tipus d'agressions, ja siguin d'alta intensitat o de baixa intensitat".

En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de denunciar aquest tipus de comportaments i ha animat la ciutadania a "seguir implicant-se activament per evitar-los". L'objectiu final, ha subratllat, és eradicar aquest tipus de comportaments "i convertir Pamplona en una ciutat referent a tots els nivells en la lluita contra aquesta xacra".