Societat 15/11/2011

Francesc Sancho: "Seria més efectiu un acord que una vaga" per trobar solucions a les retallades

El secretari d'estratègia del departament de salut considera que "una vaga preventiva no és útil" i que les "declaracions públiques dels metges no són les mateixes que les negociacions que es fan en privat"

Ara
1 min
Metges de Catalunya, el sindicat majoritari entre els facultatius, ha convocat dues jornades de vaga els dies 15 i 16 de novembre.

BarcelonaEn una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Francesc Sancho, secretari d'estratègia del departament de salut, ha afirmat que una vaga de metges no serà útil per solucionar els problemes que les retallades puguin ocasionar. Des del punt de vista d'aquest portaveu de l'ICS, "seria més efectiu per part dels metges" que intentessin "arribar a un acord" que no pas que es fiquessin en una "vaga preventiva" que no preveu, el titular del departament de salut, que es "pugui solucionar de cara a demà".

Sancho ha recordat que les negociacions en l'àmbit de la sanitat "sempre són complexes" però tot i això ha recriminat als metges que en les negociacions que han originat aquesta vaga els metges han dit unes coses "en públic" i unes altres "en les negociacions sindicals a porta tancada". Un punt de divergència entre la postura pública i privada dels metges, segons Sancho, és la negociació salarial dels sous.

Morta a Vall d'Hebron. Per els retallades?

Segons el secretari del departament de Salut, a la Vall d'Hebron està garantit el "rigor del centre i la confiança professional". Amb aquest argument, ha defensat reiteradament que les retallades no han sigut les culpables d'aquesta mort i ha dit que no podia parlar més quan ha estat preguntat per una màquina que no funcionava, tema que ha publicat aquest dimarts el país, emparant-se en què no podia parlar sobre aquesta qüestió perquè està pendent d'admetre's a tràmit la querella que interposat la família a l'ICS.

stats