SENTÈNCIA DEL SUPREM
Societat 23/12/2010

Convivencia Cívica: "La immersió és una invenció dels governs nacionalistes de Catalunya"

Francisco Caja, president de l'entitat que ha impulsat els recursos judicials per reclamar el castellà a l'escola, dóna per mort el sistema lingüístic de l'ensenyament català

Acn
1 min
El president de l'associació Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja

BarcelonaConvivencia Cívica Catalana (CCC), l'entitat que ha fet que el Tribunal Suprem espanyol obligui el Govern a acceptar el castellà com a llengua vehicular a les escoles, es mostra eufòrica. Pel seu president, Francisco Caja, la sentència feta pública aquest dimecres significa "la fi de la immersió lingüística a Catalunya".

Els tres recursos resolts pel Suprem van ser presentats pel gabinet jurídic de CCC a instàncies de només nou pares afectats, segons ha admès el mateix Caja. Van impulsar-los perquè "la immersió lingüística és una invenció dels governs nacionalistes de Catalunya", segons Caja. Si el Govern no acata la sentència en el sentit que esperen –CiU i Artur Mas mantenen que la resolució afecta només uns casos particulars– presentaran "una querella". Per Caja, la sentència "és una gran notícia per a la llibertat lingüística de Catalunya" perquè "per fi es garanteix l'equitat i la llibertat".

Només nou pares han presentat recurs

Tot i que el Suprem de moment ha resolt els recursos de tres famílies, en total només n'hi ha sis més que hagin demanat escollir la llengua vehicular de l'educació dels seus fills, seguint la consigna de Convivència Cívica, que segons anuncia al seu lloc web, ofereix "assessorament per a temes lingüístics" a pares preocupats per l'"educació en espanyol". El gabinet jurídic de CCC va interposar els recursos i el Tribunal ha ordenat la "reintroducció" del castellà a l'escola de manera "proporcional i equitativa", en aplicació de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.

stats