Societat 25/01/2017

Els funcionaris de presons demanen la dimissió de Mundó per la gestió de la Model

Insisteixen que s'han cessat alguns interins tot i que el departament de Justícia assegura que es tracta de substitucions per baixes o vacances

Agències
1 min
Uns 150 funcionaris de presons s'han concentrat aquest dimecres davant del Parlament

BarcelonaUns 150 funcionaris de presons s'han concentrat aquest matí davant del Parlament per demanar la dimissió del conseller de Justícia, Carles Mundó, per la seva gestió de la presó de la Model. Mundó va anunciar el tancament del centre penitenciari de l'Eixample durant aquest 2017, abans que es construeixin les noves presons de la Zona Franca, que s'ajornaran fins al 2020.

Els sindicats insisteixen que el tancament de la Model es podria traduir en acomiadaments a la plantilla, tot i que el conseller sempre ha negat aquest extrem. Mundó ha garantit que els 407 funcionaris de la presó de l'Eixample i els 26 interins mantindran la feina, tot i que s'hauran de desplaçar a treballar a altres presons de Catalunya.

Els representants dels funcionaris asseguren que en els últims dies el departament no ha renovat els contractes d'alguns interins. Fonts de la conselleria han explicat a l'ACN que es tracta de contractes per substitucions de baixes o de vacances que ja tenien una finalització prevista.

stats