Societat 14/09/2019

Fundesplai impulsa una proposta per treballar la sostenibilitat amb els joves

L'entitat espera que hi participin 100.000 nens i joves en escoles i esplais

Efe
1 min
200 monitors i monitores han inaugurat el curs del lleure educatiu a Montesquiu

BarcelonaL'entitat Fundesplai ha impulsat la proposta educativa nuSOS per treballar la sostenibilitat i la convivència amb activitats en què s'espera que hi participin més de 100.000 nens i joves en escoles i esplais de Catalunya. nuSOS gira al voltant de la ciutadania global, les migracions i el refugi, i perquè els nens i joves reconeguin els drets humans i la diversitat com a valors indispensables per a la convivència i la sostenibilitat al món, ha informat aquest dissabte Fundesplai en un comunicat.

Aquesta nova proposta, entre d'altres, es dona a conèixer aquest dissabte i diumenge a uns 200 monitors i responsables de centres d'esplai de tot Catalunya, reunits a Montesquiu (Osona). En total, durarà dos anys per propiciar que els menors "reconeguin els drets humans i la diversitat com valors indispensables per la convivència i la sostenibilitat".

Sobre el nom, l'entitat ha dit que una primera lectura es refereix a la necessitat de desfer els nusos que impedeixen solucionar situacions crítiques, i una segona lectura fa referència a la necessitat de teixir nusos de complicitats per aconseguir aquestes solucions.

En aquesta trobada els monitors participaran en tallers formatius relacionats amb temes com les migracions, els drets humans i els nens migrants no acompanyats, en què es preveu que hi participin l'assessora pedagògica d'Open Arms Ángeles Schjaer i responsables de Creu Roja i mediadors comunitaris.

Fundesplai desenvolupa el seu treball educatiu a 1.133 escoles i 113 centres d'activitats formatives i projectes d'oci a tot Catalunya.

stats