Societat 24/04/2018

Fundesplai programa un estiu amb activitats per a la igualtat i la violència zero

L'entitat ofereix 68.000 places en gairebé 1.300 propostes per a infants i joves, un 6% més que fa un any

P.e.
2 min
Nens i nenes amb les samarretes del programa "Encoratja't"

BarcelonaLa Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai) ha presentat la programació d'activitats per a aquest estiu, que augmenta un 6,4% respecte a l'any passat. Sota el títol "Encerta l'estiu. Un estiu per a tothom", l'entitat ofereix 68.000 places en 1.299 propostes per a infants i joves com colònies, casals, camps de treball i colònies per a famílies. La novetat de la programació serà que les activitats posaran l'accent en l'educació per a la igualtat de gènere i la violència zero amb el programa Encoratja't, que és el plantejament educatiu de Fundesplai per a aquest curs i el següent.

El programa educatiu es basa en cinc eixos: trencar amb els estereotips de gènere, que els nens i les nenes comparteixin les tasques, estimular l'actitud positiva davant els conflictes, subratllar que els monitors i les monitores són gent de confiança, i crear entorns segurs LGTBI. Sobre aquest últim punt, el cap d'estudis del centre de formació de l'entitat, Marc Alcaraz, ha destacat que les escoles "a vegades no responen" a l'hora de treballar la realitat LGTBI. "Hem fet una formació específica perquè hi ha moltes etiquetes per eliminar. Volem empoderar els infants i els joves sobre aquesta realitat", ha apuntat Alcaraz.

Per garantir l'equitat, Fundesplai preveu mantenir el mateix nombre de beques que ja va atorgar l'any passat: aleshores van ser gairebé 5.400 ajuts per a casals i colònies. En la majoria dels casos, les beques cobreixen la meitat del cost de les activitats. El director de l'entitat, Josep Gassó, ha explicat que la intervenció de la Generalitat amb l'article 155 ha provocat "alguns endarreriments" en determinades subvencions, però en d'altres no. De fet, ha remarcat que les ajudes de les administracions suposen el 16% del total del seu pressupost.

Un 7% més de beneficiats

En la presentació de la programació d'aquest estiu, l'entitat també ha fet balanç del curs 2017-2018. Pràcticament 250.000 persones s'han beneficiat de les accions de Fundesplai: per tant, un 7% més que fa un any. Per programes, l'entitat ha atès un 18% més d'alumnes dins l'àmbit escolar i un 19% més d'infants o joves en esplais.

stats