Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

El Suprem dóna la raó a Garzón i aparta cinc dels set magistrats que l'havien de jutjar per la causa dels crims del franquisme

La majoria dels setze magistrats que componen la Sala 61 del TS ha acceptat recusar el president de la sala penal, Juan Saavedra, i els magistrats Adolfo Prego, Joaquín Giménez, Francisco Monterde i Juan Ramón Berdugo per evitar qualsevol sospita de parcialitat

El Tribunal Suprem ha acceptat, com demanava el magistrat Baltasar Garzón, la recusació de cinc dels set jutges del cas de les investigacions de les fosses del franquisme, per la que Garzón està imputat. El jutge considerava que aquests cinc membres del tribunal que l'havia de jutjar tenien una idea prèvia que els feia ser parcials i per tant, estaven "contaminats". La sala ha acceptat aquesta tesi per majoria i només s'ha anunciat un vot particular. La fiscalia donava suport a aquesta petició. Els magistrats recusats van intervenir en la instrucció de la causa admetent a tràmit la primera querella contra el jutge i van confeccionar les diligències prèvies.

Els recusats són el president de la sala penal , Juan Saavedra , i els magistrats Adolfo Prego , Joaquín Giménez , Francisco Monterde i Juan Ramón Berdugo .

El magistrat Ángel Calderón , que havia estat nomenat ponent , ha anunciat un vot particular, de manera que ha estat nomenat nou ponent el magistrat Ángel Moliner , mentre que el magistrat Juan Saavedra s'ha absentat de la votació perquè era un dels recusats .

L'

Més continguts de