Societat 05/06/2019

L'AMB posa en marxa a Gavà el primer aparcament de bicicletes de gran capacitat a tocar de l'estació de Rodalies

També se n'obriran a Sant Cugat i Sant Joan Despí i en tres estacions de metro

Acn
2 min
L'AMB posa en marxa a Gavà el primer aparcament de bicicletes de gran capacitat a tocar de l'estació de Rodalies

BarcelonaL'AMB ha posat en marxa a Gavà (Baix Llobregat) el primer aparcament de bicicletes de gran capacitat al costat de l'estació de Rodalies. La instal·lació, totalment gratuïta, ofereix 100 places d'aparcament en dos nivells, places per a bicicletes de càrrega, armariets amb clau on carregar les bateries elèctriques i un espai on fer petites reparacions. S'ha posat en marxa davant l'alta demanda de l'actual servei Bicibox, que ofereix mòduls de 7 o 14 places per aparcar bicicletes, i vol fomentar l'ús de la bicicleta minimitzant els robatoris i donant seguretat als usuaris. Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB en funcions, ha anunciat que en les properes setmanes s'obriran instal·lacions similars a Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí i a tres estacions de metro. També s'estudia instal·lar-ne a la zona universitària de la Diagonal de Barcelona i a l'entorn de la Ciutat de la Justícia.

Antoni Poveda, que acompanyat de l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha inaugurat el nou aparcament, ha destacat que els usuaris reclamaven instal·lacions d'aquestes característiques on poder deixar amb seguretat els seus vehicles. Així, tant aquest aparcament com els que es posaran en marxa properament, compten amb càmeres de vigilància connectades les 24 hores amb la Policia Municipal.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB en funcions, ha assenyalat que calia apostar per aquestes instal·lacions d'alta capacitat per complementar els mòduls de 7 i 14 places de l'actual sistema Bicibox implantat a tota l'àrea metropolitana. "El sistema actual dona puntualment servei als barris, però és veritat que al costat d'estacions de metro o de tren calien instal·lacions amb molta més capacitat", ha afegit.

La voluntat de l'AMB és expandir el nou sistema a tots els municipis de l'AMB i instal·lar els aparcaments al costat d'estacions de tren o de metro. Així, aquest estiu està previst que es posi en marxa una instal·lació similar a la de Gavà a l'estació de FGC de Sant Cugat del Vallès amb capacitat per a 75 bicicletes –ampliables a 150--.

A banda dels aparcaments de Gavà i Sant Cugat del Vallès, l'AMB apostarà per la reconversió de locals comercials i baixos en desús per construir aparcaments per a bicicletes. La primera prova pilot es posarà en marxa la setmana vinent a Sant Joan Despí on s'ha habilitat un local de titularitat municipal situat a l'avinguda de Barcelona on hi haurà un espai reservat per aparcar bicicletes d'usuaris del servei Bicibox (44 places) i un altre on veïns de la zona aparcaran les seves bicicletes de forma permanent (48 palces).

Properament també està previst obrir aparcaments d'entre 40 i 50 places a l'interior de les estacions de metro de Pompeu Fabra (L2), Mercabarna (L9) i Parc Logístic (L9).

stats