INCENDIS
Societat 19/06/2013

La Generalitat destina 226.000 euros als ajuntaments afectats pels incendis de l'Empordà

La dotació econòmica extraordinària va destinada a sufragar despeses d'arranjaments, reparacions i restitucions d'infraestructures

Acn
1 min

BarcelonaLa Generalitat ha comunicat als ajuntaments damnificats per l'onada d'incendis que va patir la comarca de l'Alt Empordà l'estiu passat que destinarà una línia d'ajuts extraordinaris per un valor de 225.992 euros. Els ajuts estan destinats a sufragar despeses d'arranjaments, reparacions i restitucions d'infraestructures i equipaments deteriorats per efecte dels incendis i es faran efectius al llarg del mes de juliol. Els ajuntaments beneficiats d'aquests línies de suport són els d'Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cantallops, Capmany, Cistella, Figueres, La Jonquera, Llers, Pont de Molins, Terrades, Vilanant i al Consell Comarcal de l'Alt Empordà i el Consorci Salines Bassegoda. La partida econòmica es divideix en dos capítols en funció de si es destinen a accions ja executades o pendents d'execució.

Pel que fa als ajuts per a mesures encara no executades, el Departament de Governació i Relacions Institucionals tramita el pagament del 75% de les partides en concepte de bestreta, mentre que el 25% restant es farà efectiu tan bon punt es presentin les justificacions oportunes per part dels consistoris. Els ajuts inclosos en aquesta capítol ascendeixen a un total de 210.560,94 euros, dels quals 157.920,71 euros es transferiran en aquest moment com a bestreta.

En el cas de les subvencions per a actuacions ja executades, el Departament de Governació i Relacions Institucionals ha notificat als municipis afectats el pagament del 100% dels ajuts. La quantitat d'ajuts en aquest capítol és de 15.431,52 euros.

stats