Educació infantil
Societat 11/06/2012

La Generalitat proposa que les famílies paguin 171 euros al mes per l'escola bressol

Rigau rebaixa a 875 euros per plaça la seva aportació a les llars d'infants municipals

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha proposat avui a la comissió mixta d'Educació que les famílies assumeixin el 50% del cost de la plaça d'escola bressol, que ella mateixa va quantificar en 3.420 euros anuals. Això vol dir que els pares haurien d'assumir la meitat d'aquesta quantitat, 1.710 euros per curs, que dividit en les 10 mensualitats a pagar serien 171 euros al mes pel servei de llar d'infants, sense comptar altres complements com el menjador o el servei d'acollida.

Rigau proposa que aquestes quotes s'alleugereixin per a les famílies amb menys recursos, ja sigui a través de beques o bé establint diferents trams de preus en funció de la renda de la familiar, una decisió que prendrà cada ajuntament.

La consellera ha fixat finalment l'aportació de la Generalitat per al curs vinent, que serà de 875 euros per plaça, quan la seva aportació fins fa dos cursos era de 1.800 euros. Per al curs passat ja es va retallar a 1.600 euros de forma retroactiva i per aquest curs actual, tal com va anunciar Rigau el mes passat al Parlament, l'aportació es va baixar als 1.300 euros per plaça (un 33% menys).

Així, la retallada final en escoles bressol serà de més d'un 50% (dels 1.800 euros inicials als 875). La proposta de la consellera és que, de forma conjuntural per aquest curs vinent, les famílies assumeixin el 50% del cost, els ajuntaments un 25% i el Govern un altre 25% (aproximadament aquest 875 euros).

Rigau ha portat avui aquestes propostes a la comissió mixta d'educació, formada per Generalitat, Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Associació Catalana de Municipis (ACM).

stats