Societat 25/07/2012

Dos hospitals alerten que no podran pagar les nòmines del juliol si no cobren de la Generalitat

El Servei Català de la Salut va comunicar divendres que aquest mes no farà el pagament de 345 milions amb què finança l'assistència concertada

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaEl Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), una de les principals patronals de la sanitat concertada, alerta que dos dels seus hospitals no podran pagar les nòmines del mes de juliol si no cobren de la Generalitat. El Servei Català de la Salut (CatSalut) va comunicar divendres passat que aquest mes no farà el pagament de 345 milions amb què finança l'assistència concertada. Una negativa que el conseller de Salut, Boi Ruiz, va reiterar aquest dilluns en una reunió ordinària del Consell de Salut de Catalunya, en què diversos representants del sector li van preguntar per la situació.

Des de divendres, la majoria de centres han aconseguit garantir els pagaments de les nòmines amb recursos propis o amb finançament bancari. N'hi ha dos, però, que aquest dimecres al migdia encara no han aconseguit resoldre els problemes de tresoreria. Segons el CSC, hi ha dos hospitals més només podrien pagar les nòmines de manera parcial. La patronal no ha volgut revelar els noms d'aquests quatre hospitals perquè considera que perjudicaria les negociacions que encara mantenen amb entitats bancàries.

El CSC té constància que la Generalitat també està contactant amb els diferents hospitals per esbrinar quins estan en una situació més complicada, i deixen la porta oberta a una solució d'última hora que resolgui els casos més greus i eviti els impagaments de nòmines. Adverteix que, si bé aquest mes de juliol són només quatre els centres afectats, en cas que la situació es repeteixi a l'agost serien molts més els hospitals que no podrien pagar les nòmines.

stats