Societat 14/12/2011

La Generalitat elabora un pla per substituir els barracons escolars

La consellera Rigau diu que "les demografies estan canviant" i que això permetrà "reordenar les prioritats"

Efe
1 min
L'escola Sa Forcanera de Blanes, en barracons, està pendent del projecte constructiu del col·legi.

BarcelonaEl departament d'Ensenyament de la Generalitat presentarà el 2012 un pla global de substitució del miler de barracons escolars existents a tot Catalunya, alguns dels quals funcionen des de fa més de deu anys.

La consellera d'Educació, Irene Rigau, així ho ha assegurat avui durant la firma d'un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona pel qual el consistori construirà el nou edifici del CEIP Mediterrani, al barri de la Barceloneta de Barcelona, derruït fa quatre anys per problemes d'aluminosi.

Rigau ha indicat que el departament d'Ensenyament finalitza aquests dies l'inventari dels 1.057 barracons que hi ha a Catalunya i dels centres amb els quals existeix el compromís que passats dos anys han de ser substituïts per edificacions definitives.

La consellera ha reconegut que hi ha alguns centres que tenen, des de fa més de deu anys, els seus alumnes en barracons prefabricats.

"Les demografies estan canviant, s'ha frenat l'arribada d'immigrants i la crisi segur que també impacta", ha considerat la consellera, que ha afegit que aquest fet permetrà a la Generalitat "reordenar les prioritats" dels barracons.

A més, ha apuntat que el departament estudia també el mapa escolar fins als 18 anys, cosa que facilitarà la presentació d'un pla global de substitució dels barracons, en què s'estima que actualment cursen estudis uns 20.000 alumnes a tot Catalunya.

stats