Societat 15/01/2014

La Generalitat estudia retirar la targeta T-10 a la Costa Daurada durant l'estiu

Han constatat que la compra "massiva" de títols per part d'empreses turístiques genera un dèficit d'1 milió d'euros, mentre que els sindicats reivindiquen el dret dels treballadors del sector turístic, i ICV portarà el cas al Parlament

Acn
2 min
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa (dreta), aquest dimecres a la tarda a Tarragona / ACN

TarragonaLa Generalitat estudia retirar les targetes integrades T-10 i T-10/30 en algunes línies de transport públic de la Costa Daurada entre el 21 de juny i l'11 de setembre. El director de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha explicat que s'ha detectat la compra "massiva" d'aquests títols per part de turoperadors que els aprofiten per fer excursions amb turistes i beneficiar-se de preus subvencionats.

Aquesta i altres pràctiques que el Govern considera "poc ètiques" –tot i que no són il·legals– generen un dèficit d'1 milió d'euros a l'ATM del Camp de Tarragona. Segons Padrosa, aquesta mesura no pretén perjudicar l'usuari "fidel i recurrent", ja que existeix la possibilitat d'adquirir altres tipus de targetes.

La decisió de descatalogar aquestes targetes de transport encara no està presa, segons la Generalitat, encara que la mesura està publicada al DOGC després de ser aprovada per unanimitat al consell d'administració de l'ATM, el desembre passat. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha justificat aquest dimecres a la tarda des de Tarragona que això es deu a un "efecte legal" per si, finalment, i després d'acabar d'analitzar les dades del 2013, s'acabés optant per retirar temporalment aquests títols coincidint amb aquest període estival.

ICV-EUiA rebutja la mesura i portarà la qüestió al Parlament

Segons Arga Sentís, portaveu del grup municipal d'ICV-EUIA a Tarragona, la mesura és "injusta" i només "preserva" els guanys de les empreses privades de transport. La diputada Hortènsia Grau ha anunciat que durà aquest afer al Parlament, als ajuntaments afectats i a totes les administracions competents en la matèria.

Grau ha considerat que la possible eliminació de la T-10 "perjudica totes les persones que, per raons de treball o d'oci, es volen desplaçar" per la Costa Daurada. A més, opina, "no hi ha cap ciutat ni cap territori del nostre entorn que vulgui enfrontar turistes amb residents habituals per imposar un augment injustificable en un servei de primera necessitat".

Els treballadors de Port Aventura se senten "oblidats"

El sindicat UGT a Port Aventura s'ha mostrat molest per la falta de "sensibilitat" de l'ATM amb els treballadors del territori. Segons el col·lectiu, durant l'estiu la T-10 és una de les targetes més emprades pels treballadors del sector turístic. "Al final acabarem pagant un impost de luxe, 7 euros al dia per anar a treballar", lamenta la UGT en un comunicat. A més, el sindicat critica que la indignació dels treballadors i usuaris va en augment, després de la pujada de preus "imposada" l'any passat i de la supressió d'alguns serveis nocturns a Port Aventura.

stats