Societat 03/06/2014

Els homes que fan les feines de casa tenen filles més ambicioses, segons un estudi

Un estudi de la universitat de British Columbia troba una relació entre el temps que dediquen els homes a les tasques domèstiques i la carrera professional de les seves filles

Ara
2 min

BarcelonaEts un home que comparteix, o fas de forma exclusiva, les feines de casa? Tens una o més filles? Si has contestat de forma afirmativa les dues preguntes, aleshores tens més probabilitats que les teves filles siguin, de grans, dones ambicioses. Un nou estudi de la la universitat de British Columbia, publicat a la revista 'Psychological Science', ha arribat a la conclusió que a les llars on els pares adopten un rol menys sexista i més igualitari, les filles tenen tendència a deixar de banda ocupacions tradicionals i opten per carreres més lucratives.

De fet, l'estudi no només apunta a les conseqüències que una actitud no sexista té en les noies, sinó també en els nois. Amb tot, malgrat apuntar que la imatge del pare planxant la roba o fregant els plats té conseqüències en la manera com nens i nenes entenen la relació entre homes i dones, arriba a la conclusió que la principal influència es dóna en les nenes.

Segons els científics, l'actitud que adopti la mare també té conseqüències. La feina i l'actitud de les mares davant les divisions de gènere ajudaran a definir la visió que els seus fills i filles tindran de grans sobre les diferències entre homes i dones. En canvi, l'actitud del pare defineix de forma específica la futura actitud laboral de les filles. Si els pares fan tasques domèstiques, les nenes tindran una visió més oberta del seu futur professional, seran més ambicioses. En canvi, aquells pares que, tot i tenir un discurs progressista sobre la divisió dels gèneres no participen de forma activa en l'organització i el manteniment de la llar, tenen filles que acaben limitades a tasques tradicionalment femenines: mestra, infermera, bibliotecària i mestressa de casa.

stats