Societat 28/07/2015

El Govern crea catorze centres per donar resposta a l'increment d'alumnes d'ESO

Dos dels instituts es posen en marxa en municipis on fins ara no s'impartia l'educació secundària

Acn
2 min
Un total de 59.423 alumnes de tot Catalunya van fer al febrer les proves de 4t d'ESO, com aquests de l'institut La Sedeta.

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts la creació d'una escola, dotze instituts i un institut escola arreu de Catalunya. De cara al curs vinent s'inaugurarà la nova escola de Salàs de Pallars, mentre que es fusionaran en un sol col·legi centres de Granollers, Lliçà d'Amunt i Sant Andreu de Llavaneres pel descens d'alumnat. Així mateix, per donar resposta a l'increment de la població escolar en l'etapa de secundària, s'ha acordat crear deu nous instituts en municipis de les demarcacions de Barcelona i Lleida, a més de dos centres que impartiran cicles de FP. L'escola L'Agulla del Catllar es transformarà en institut escola, amb la qual cosa també tindrà oferta d'ESO per primera vegada.

Els deu nous centres que oferiran places de primer d'educació secundària seran a Barcelona, el Viladomat; al Baix Llobregat, l'Institut de Cornellà; a Barcelona comarques, el Vall del Mediona a Sant Quintí de Mediona; a la Catalunya Central, el Badia i Margarit, a Igualada; a Lleida, l'Institut de la Seu d'Urgell; al Maresme-Vallès Oriental, l'Institut de Sant Pol de Mar, l'Institut de Tordera, l'Institut de Caldes de Montbui i l'Institut de Granollers; i al Vallès Occidental, el centre educatiu Salas i Xandri, a Sant Quirze del Vallès.

D'aquests deu instituts, dos es posen en marxa en municipis on fins ara no s'impartia ESO: Sant Quintí de Mediona i Sant Pol de Mar. Així mateix, per atendre l'increment d'alumnat a la secundària, es transforma l'escola L'Agulla del municipi del Catllar en institut escola, amb la qual cosa també tindrà oferta d'ESO per primera vegada. Igualment, també estrenarà estudis d'ESO el municipi de Breda, on obrirà una segona seu l'institut Vescomtat de Cabrera, d'Hostalric.

També tindran noves seus l'Institut de Castellar del Vallès i l'Institut Torre Roja, de Viladecans. A més a més, d'acord amb el creixement d'oferta que experimenta la formació professional en el país, es crearan dos centres que oferiran específicament cicles de FP: l'Institut de Nàutica, a Barcelona, i l'Institut Ribera Baixa II, al Prat de Llobregat.

stats