Societat 01/06/2011

El Govern eliminarà la universalitat dels ajuts a les famílies amb fills de 0 a 3 anys

L'executiu mantindrà ajudes per a casos amb situacions vulnerables i per a parts, adopcions o acolliments múltiples

Acn
2 min

BarcelonaEl Govern deixarà sense efecte el caràcter universal de les ajudes a les famílies amb fills de 0 a 3 anys i a les famílies nombroses o monoparentals amb fills de 0 a 6 anys. Així se'n desprèn del projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2011, tot i que fins del Departament de Benestar Social i Família han remarcat que no s'eliminen del tot les ajudes, ja que el Govern en mantindrà per aquelles famílies en situació de vulnerabilitat i per als casos de part, adopció o acolliment múltiples. Fonts de la conselleria han dit a l'ACN que el Govern de CiU està a favor que aquestes ajudes siguin universals però que han hagut de prendre aquesta mesura per l'actual situació econòmica.

Segons els pressupostos presentats aquest dimarts al Parlament pel conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el Departament de Benestar i Família veurà reduït el seu pressupost un 10% aquest 2011, com a conseqüència dels pressupostos de contenció presentats per l'executiu.

Una de les polítiques del departament que es veuran més afectades per aquesta retallada de pressupost serà la de suport a les famílies. Així, el Govern ha decidit deixar sense efecte la universalitat de les ajudes a les famílies amb fills de 0 a 3 anys i de famílies nombroses o monoparentals amb fills de 0 a 6 anys. Fins ara, les famílies que tenien un fill entre 0 i 3 anys rebien 638 euros anuals i les famílies monoparentals i nombroses rebien 745 euros anuals per fill de 0 a 6 anys.

L'executiu ha decidit prendre aquesta decisió per la situació econòmica actual, tot i que fonts de Benestar i Família han remarcat que el Govern està a favor que els ajuts siguin universals. Les ajudes es deixaran sense efecte a partir del moment que el pressupost entri en vigor, previsiblement a finals de juliol, quan els comptes siguin aprovats pel Parlament. Així, la mesura no tindrà efectes retroactius i les famílies que tinguin fills fins al moment de l'aprovació del pressupost podran rebre l'ajut.

Tot i deixar sense efecte la universalització de l'ajuda, el Govern garanteix que seguirà oferint els ajuts previstos per als casos de parts, adopcions i acolliments múltiples. També hi haurà ajudes per aquelles famílies que es trobin en una situació econòmica de vulnerabilitat. Benestar i Família farà una convocatòria on les famílies podran exposar la seva situació per poder rebre un ajut.

stats