El govern espanyol destinarà més de 20.000 milions a polítiques d'igualtat fins al 2025

Entre els eixos hi ha l'ampliació de la gratuïtat de l'educació 0-3 anys, millores en l'atenció a la dependència i lluita contra la violència masclista

1 min
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una imatge d'arxiu

MadridEl govern espanyol ha aprovat avui el 3r Pla Estratègic d'Igualtat Efectiva entre Homes i Dones, per al qual preveu destinar un total de 20.319 milions d'euros fins al 2025, tal com ha anunciat la ministra d'Igualtat, Irene Montero, després del consell de ministres. El pla té com a objectiu impulsar les polítiques feministes en totes les administracions de manera transversal i demostrar que "el feminisme és una qüestió d'estat per a aquest govern", segons ha afirmat Montero.

En aquest sentit, dins de la inversió anunciada s'inclou l'ampliació de la gratuïtat l'educació 0-3 anys o una modernització dels serveis d'atenció a la dependència, dos àmbits que afecten especialment les dones. El pla té quatre eixos: bon govern i formes de decidir més inclusives; economia per a la vida i repartiment just de la riquesa; lluita contra la violència masclista, i, finalment, drets efectius per a totes les dones. Així, es reforçaran les Unitats d'Igualtat i s'elaboraran informes i estudis amb perspectiva de gènere. L'objectiu, segons ha explicat Montero, és que les dones "tinguin temps per viure, ja que és una de les demandes més majoritàries, que no vagin corrents a tot arreu amb la sensació de no arribar mai enlloc. Que tinguin temps per anar al metge però també per quedar amb les amigues", ha explicat la ministra.

"Aquest és un pas molt important, perquè l'anterior pla va deixar de tenir vigència el 2016", ha dit Montero, que també ha agraït la participació de tots els ministeris i de l'associacionisme feminista en l'elaboració del pla. El govern espanyol també ha aprovat avui una declaració institucional en solidaritat amb les dones ucraïneses i russes que pateixen els efectes de la guerra.

stats