Societat 28/11/2016

El Govern busca 100 famílies per acollir els infants que viuen en centres residencials

La consellera Dolors Bassa assegura que des del departament es vol garantir “el dret a viure en família” dels nens

Ara
2 min
La consellera de Treball, Dolors Bassa, en la seva compareixença al Parlament

Barcelona“Tu pots ser la família que està esperant”. Aquest és el lema de la nova campanya que ha presentat aquest dilluns el departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L’objectiu és aconseguir trobar unes 100 famílies que vulguin acollir temporalment els nens de fins a 6 anys que viuen en diferents centres residencials.

Des del departament es pretén conscienciar així sobre la necessitat d’acollir els infants, tant els més petits com els més grans, promoure l’interès de la ciutadania i augmentar el grau de coneixement d’aquesta mesura. “Volem generar un moviment social de compromís, i arribar a trobar famílies per a la resta d’edats”, ha apuntat la directora de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), Agnès Russiñol. La campanya es vol difondre “des d’un punt de vista positiu, apel·lant al món imaginari i màgic dels nens per transmetre les seves necessitats”, que són les mateixes que les de tots els menors, ha afegit Bassa. La consellera també ha remarcat el compromís del departament “per garantir els drets dels nens” entre els quals, “el seu dret a viure en família”.

Aquesta acció forma part del pla estratègic dissenyat entre l’ICAA i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) que es va iniciar el 10 de juny i ja ha dut a terme altres accions com l’elaboració d’un procés participatiu per a la millora de l’acolliment familiar. Per això s’està treballant juntament amb altres departaments per promoure més accions o incrementar el complement a les prestacions econòmiques que reben les famílies acollidores.

Actualment hi ha unes 600 famílies que acullen un miler de nens, però uns 600 infants de fins a 18 anys no tenen llar d’acollida. La iniciativa s’ha presentat a Sabadell en presència també de l’alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez i el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies.

stats